خار پاشنه چیست و چه علائمی دارد؟

خار پاشنه چیست و چه علائمی دارد؟

خار پاشنه چیست و چه علائمی دارد؟

منظور از خارپاشنه چیست؟ درمان خار پاشنه به چه صورت است؟ اگر خار پاشنه درمان نشود چه میشود؟ آیا می توان آن را به کمک درمان های خانگی درمان کرد؟ علت بروز آن چیست و چگونه باید از آن جلوگیری کنیم؟

در این مطلب از دکتر مهناز شکروی قصد داریم تا به تعریف صفر تا صد خار پاشنه پا بپردازیم .بنابراین توصیه می کنیم حتما تا انتها همراه ما باشید.

خار پاشنه چیست؟

خار پاشنه زمانی اتفاق می‌افتد که رسوبات کلسیم در قسمت پایین استخوان پاشنه ایجاد می‌شود، فرایندی که معمولا طی چند ماه رخ می‌دهد. این بیماری اغلب به علت کشیدگی عضلات و رباط‌های پا، کشش پلانتار فاسیا، و تکرار پاره شدن غشای پاشنه استخوانی اتفاق می‌افتد.

افرادی که به خار پاشنه دچار هستند در ناحیه زیر پای خود، مخصوصا در زیر قسمت جلویی پاشنه احساس درد و سوزش کف پا دارند. این افراد اغلب درد پاشنه پا دارند. درد خار پاشنه از ناحیه پاشنه پا شروع شده و به سمت ناحیه کمان پا می‌رود.

علائم خار پاشنه

 - بسیاری از افراد ممکن است دچار این مشکل باشند ، اما هرگز دردی احساس نکنند و در نتیجه متوجه آن نشوند.

 - اما خار پاشنه ، عموما همراه با درد بوده و به گونه ای است که فرد تصور می کند درون پاشنه پا سوزن وجود دارد و در اثر راه رفتن این درد شدت می گیرد.

 - توجه داشته باشید که محل احساس درد ، در مرکز پاشنه پا یا در لبه داخلی آن می باشد.

 - فردی که به خارپاشنه دچار است ؛ معمولا در ابتدای صبح ، پس از برخاستن از خواب و هنگامی که آغاز به راه رفتن می کند با احساس درد شدید مواجه خواهد بود.

 - این دسته از افراد هنگامی که پس از نشستن به مدت طولانی ، شروع به راه رفتن می کنند با احساس درد و خشکی در کف پا روبرو می شوند.

 - درد موجود در پاشنه پا در افراد مبتلا به خارپاشنه ؛ تدریجا در طول روز ، تشدید می گردد.

 - این افراد در پاشنه پای خود ، احساس درد مبهم یا کوفتگی خواهند داشت.

 - درد موجود در پایان روز ، به اوج خود رسیده و در نتیجه فرد با احساس خستگی شدیدی در پاها مواجه خواهد بود.

 - درد پا در اثر راه رفتن بر روی سطوح سخت و ناهموار و حمل اشیاء سنگین تشدید می شود و گاها تا زمان استراحت هم باقی می ماند.

علت ایجاد خار پاشنه چیست؟

خار پاشنه زمانی رخ می‌دهد که عضله و رباط در طولانی مدت دچار کشیدگی شود و پاشنه پا را دچار آسیب کند. پاره شدن غشایی که استخوان پا را می‌پوشاند، یکی از دلایلی است که منجر به چنین مشکلی می‌شود. علاوه بر این پا با افزایش سن، بیشتر در معرض آسیب قرار می‌گیرد.

با گذشت زمان کلسیم می‌تواند در پا رسوب کند و جمع شود. چنین رسوباتی برجستگی‌های استخوانی را تشکیل می‌دهد که باعث ایجاد خار استخوانی می‌شود.

خار پاشنه چگونه درمان میشود؟

روش‌های درمانی زیادی برای خار پاشنه وجود دارد. معمولا برای درمان خار پاشنه از روش‌های ساده استفاده می‌شود. اگر این روش‌ها جواب ندهند، از روش‌های تهاجمی‌تر مانند جراحی استفاده می‌شود. معمولا افرادی که جراحی می‌کنند، به راحتی از شر این بیماری نجات پیدا می‌کنند. این درمان درمانی قطعی و راحت است.

اگر روش‌های جراحی در نظر گرفته نشوند، از روش‌های کم تهاجمی مانند استراحت و مانند آن کمک گرفته می‌شود. معمولا استراحت برای کسی که به تازگی در حال درآوردن خار پاشنه است، جوابگو است. اما اگر خار پاشنه شدیدتر شده باشد، نمی‌توان آن را با استراحت بهبود داد.

۱. درمان خار پاشنه با استراحت

استراحت زیاد و برداشتن فشار از روی پاها می‌تواند به کاهش درد و تورم در ناحیه‌ی آسیب‌دیده کمک‌کند. هنگامی که فرد استراحت می‌کند، فشار از روی خار پاشنه برداشته‌شده و این به از بین رفتن رسوبات کلسیم اجازه و وقت می‌دهد. همین مسئله از بدتر شدن بیماری پیشگیری می‌کند. برای بهبود این حالت می‌توان علاوه بر استراحت از کمپرس یخ هم کمک گرفت که به بهبود علائم شما کمک می‌کند.

۲. استفاده از یخ

این کار می‌تواند به کاهش درد و تورم کمک‌کند. دمای یخ در کاهش تورم پا بسیار موثر است. از طرفی با پایین آوردن دمای بافت‌های اطراف خار پاشنه، یک احساس رضایت در فرد ایجاد می‌شود.

۳. استفاده از کفی های سفارشی ساخته شده (کفی کفش)

این کفی‌های دندانه‌دار باعث کاهش فشار روی پاشنه‌ی پا می‌شود. هنگامی که از کفی استفاده می‌کنید که احتمال وجود، تشکیل و بدتر شدن خار پاشنه را کاهش می‌دهد، آرامش بیشتری خواهید داشت و پای شما درد کمتری می‌گیرد. این روش‌ها توسط پزشک توصیه می‌شوند و استفاده از آنها بهترین کار است.

۴. پوشیدن کفش های ورزشی دارای تشک بادی

این کار ممکن است به کاهش فشار و درد کمک‌کند. هنگامی که کفی کفش به شکلی در کف پای شما قرار بگیرد که فشار مستقیما به خار پاشنه وارد نشود، می‌توان از بهتر شدن درد و رسوبات کلسیم اطمینان حاصل کرد.

۵. داروهای ضد التهابی

این داروها به کاهش تورم کمک‌می‌کنند. یکی از علت‌های اصلی ورم و درد پاشنه‌ی پا که متحمل خار پاشنه شده‌است، این است که التهاب وجود دارد. با داروهای ضد التهابی، می‌توان از ایجاد التهاب بیشتر و درد بیشتر خار پاشنه پیشگیری کرد.

۶. درمان خار پاشنه با تزریق کورتیزون

باعث کاهش تورم و درد در ناحیه‌ی آسیب‌دیده می‌شود. اگر داروهای ضد التهابی موثر نباشند، تزریق کورتون گزینه‌ی قوی‌تری است. کورتیزون نیز التهاب را از بین می‌برد. این دارو در کاهش درد و کم کردن التهاب موثر است.

۷. جراحی

در موارد نادر، برای حذف خار پاشنه جراحی ممکن است لازم باشد. اگرچه درمان‌های فوق معمولا موثر هستند و جراحی مورد نیاز نیست. اصلی‌ترین روش درمان خار پاشنه جراحی است که با این کار، خار پاشنه از بین رفته و به طور کامل رسوبات کلسیم از پاشنه‌ی پا خارج می‌شود.

۸. درمان علت زمینه ای

اگر خار پاشنه به علت نوعی آرتروز التهابی ایجاد شده‌باشد، درمان بیماری زمینه‌ای می‌تواند علائم را بهبود بخشد.

پیش آگهی خار پاشنه مثبت است. رسوبات کلسیم همیشه در آن ناحیه وجود خواهندداشت مگر این که با عمل جراحی برداشته‌شوند. اگر درمان در کاهش درد و تورم موثر است، وجود رسوبات کلسیمی به طور معمول مشکل‌ساز نیست. در مواردی که درمان در کاهش علائم موثر نیست، جراحی برای برداشتن خار پاشنه امکان‌پذیر است.

اگر خار پاشنه درمان نشود چه میشود؟

اگر خار پاشنه درمان نشود، هر بار که پاشنه پا به زمین برخورد می کند، احساس درد خواهید کرد، حتی اگر سعی کنید نرم راه بروید. در ابتدا، درد پاشنه پا متناوب است. اما همانطور که پیشرفت می کند، می تواند ثابت شود.

درد ناشی از خار پاشنه درمان نشده معمولاً پس از بلند شدن از رختخواب در صبح یا پس از یک دوره عدم تحرک در طول روز بدتر می شود. زمانی که فقط راه رفتن برای شما دردناک باشد، طبیعتاً کمتر در اطراف حرکت می کنید و در نتیجه سبک زندگی کم تحرک تری ایجاد می کنید. این می تواند منجر به سایر مشکلات سلامتی شود.

پیشگیری از خار پاشنه

پوشیدن کفش مناسب، گرم کردن بدن و انجام تمرین‌های کششی پا قبل از شروع ورزش و حفظ تناسب اندام، بهترین راه برای پیشگیری از خار پاشنه است. کفش‌های بدون قوس و بدون پاشنه یا با پاشنه بسیار بلند خطر بروز این عارضه را افزایش می‌دهند.

کلام پایانی

خار پاشنه زمانی به وجود می‌آید که فشار زیادی روی پا وارد شود و رباط کف پا آسیب ببیند. شما با رفع فشار می‌توانید از ابتلا به این بیماری جلوگیری کنید. برای این منظور بهتر است مراقب کفش‌هایی که می‌پوشید باشید و در صورت لزوم وزن خود را کاهش دهید.

 

مقالات اخیر




آخرین خبرها