میکرودرم ابریژن چیست و چه کاربردی دارد؟

میکرودرم ابریژن چیست و چه کاربردی دارد؟

میکرودرم ابریژن چیست و چه کاربردی دارد؟

زیبایی پوست از زمان‌های بسیار قدیم مورد توجه همگان بوده است و از روشهای مختلف برای رفع چین و چروک‌ها و جوانسازی پوست استفاده شده است. با گذشت زمان روشهای جوانسازی تکامل پیدا کرده و از عوارض آنها کاسته شده و روشهای جدید جایگزین روشهای قدیمی شده است. یکی از راه‌های جدید و بدون عارضه در جوانسازی پوست میکرودرم ابریژن می‌باشد که در ادامه دکتر مهناز شکروی راجع به میکرودرم ابریژن ، اثرات و عوارض احتمالی آن صحبت خواهد کرد.

میکرودرم ابریژن

میکرودرم ابریژن پروسه‌ی لایه‌برداری غیرتهاجمی پوست است که در آن لایه‌ی رویی پوست (سلول‌های مرده) به‌صورتی ملایم تراشیده شده و موجب تولید کلاژن می‌شود تا پوست تازه و سالم رشد یابد و شما چهره‌ای جوان‌تر و شاداب‌تر داشته باشید. خطوط کم‌عمق، لکه‌ها، تیرگی در پوست و لکه‌های ناشی از آفتاب در این روش قابل‌درمان هستند بخصوص اگر جلسات درمان پیاپی و متوالی باشند .بعد از انجام میکرودرم ابریژن مرطوب‌کننده‌ها، کرم‌ها و لوسیون‌ها بهتر و آسان‌تر جذب می‌شوند و اثر بیشتری خواهند داشت. میکرودرم روشی بدون درد، با میزان ریسک پایین است که از آن می‌توان جهت برطرف کردن برخی از مشکلات پوستی استفاده نمود.
میکرودرم ابریژن (Microdermabrasion) که معمولاً به‌اختصار میکرودرم نامیده می‌شود برای نخستین مرتبه در ایتالیا در سال ۱۹۸۵ مورداستفاده قرار گرفت. بعد از موفقیت میکرودرم در زیبایی و طراوت پوست به‌تدریج انجام آن در اروپا و بعد آمریکا رواج یافت و امروزه به‌عنوان روشی بی‌خطر و بسیار مؤثر در جوان‌سازی پیشنهاد می‌شود.

انواع روش‌های میکرودرم ابریژن

میکرودرم ابریژن با نوک الماسی

این نوع میکرودرم ابریژن را با استفاده از وسیله‌ی دستی نوک الماسی انجام می‌دهند که به‌آرامی سلول‌های مرده‌ی پوست را جدا می‌کند. در این پروسه سلول‌های مرده مکیده شده، سطح پوست تمیز می‌شود. میکرودرم ابریژن نوک الماسی جهت عمل در نواحی حساس‌تر صورت همچون اطراف چشم‌ها و همچنین پوست‌های حساس مناسب‌تر است.

میکرودرم ابریژن-دکتر مهناز شکروی

میکرودرم ابریژن کریستالی

در این نوع میکرودرم ابریژن با استفاده از یک وسیله‌ی دستی؛ کریستال‌های ظریفی که معمولاً از جنس اکسید آلومینیوم است با فشار مناسب و از قبل تنظیم‌شده روی سطح پوست اسپری می‌شود که منجر به تراش ملایم لایه‌ی سطحی می‌گردد. در مرحله بعد سلول‌های مرده و کریستال‌های اسپری شده به درون دستگاه مکیده می‌شوند. این روش نسبت به روش قبل معمول‌تر است.

میکرودرم ابریژن برای چه مشکلات پوستی مناسب است؟

به‌صورت کلی دستگاه میکرودرم ابریژن می‌تواند مشکلات سطحی پوست را حل کرده و در نتیجه لایه‌ای شفاف و بدون مشکل از پوست را به نمایش دربیاورد. موارد زیر ازجمله فواید این روش درمانی هستند:

- از بین بردن لکه‌های تیره‌ای بعد از بهبود آکنه ایجاد شدند

- درمان ملاسما یا لکه‌های قهوه‌ای پوست

- از بین بردن لکه‌های پوستی که در اثر بالا رفتن سن ایجاد می‌شوند

- درمان کدری پوست و شفاف کردن آن

- یکنواخت کردن بافت و رنگ پوست

- درمان چروکهای ظریف پوستی و کمک به از بین بردن اسکارهای سطحی مثلا اسکار آکنه

- تنگ‌تر کردن منافذ پوستی که قابل‌مشاهده هستند

- درمان لک‌های ناشی از حاملگی و آفتاب‌سوختگی

- کمک به درمان جوشهای زیر پوستی

- از روشهای کمکی در درمان کراتوزپیلاس یا پوست مرغی

- درمان خال‌کوبی با میکرودرم ابریژن

- از بین بردن جوش‌های سرسیاه

به دلیل اینکه درمان توسط میکرودرم ابریژن در سریع‌ترین زمان اتفاق افتاده و هیچ درد یا سوزشی نخواهد داشت، طرفداران زیادی پیدا کرده است. همچنین بسیاری از متخصصین نیز برای تأثیرگذاری بیشترِ محصولات ضد پیری و سفیدکننده پوست این روش را پیشنهاد می‌دهند.

مراقبت های قبل از میکرودرم آبریژن

-تا ۱۰ روز قبل از لایه برداری نباید از داروی راکوتان (ضد آکنه) استفاده شده باشد (در لایه برداری متوسط تا عمیق).

-از یک هفته تا ۱۰ روز قبل از میکرودرم ابریژن نباید از کرم های لایه برد ار استفاده شود.

-از دو هفته قبل از میکرودرم ابریژن نباید از کرم های موبر یا موم استفاده شود.

-به مدت ۲ هفته قبل از میکرودرم ابریژن نباید هیچ درمانی با لیزر در محل مورد نظر انجام شود.

-از 2 هفته قبل از میکرودرم ابریژن نباید از داروهای رتین A، تازوارک، رنووا یا دیفرین استفاده شود.

-از یک ماه قبل از میکرودرم باید از هرگونه برنزه کردن پوست ناحیه درمان خودداری کرد.

-داروهای رقیق کننده خون قبل از میکرودرم ابریژن باید قطع شوند.

-از دو هفته قبل از میکرودرم ابریژن نباید کلاژن در محل مورد نظر تزریق شده باشد.

-از یک هفته قبل از میکرودرم ابریژن صورت، نباید توکسین بوتولینوم تزریق شده باشد.

مراقبت‌های بعد از میکرودرم ابریژن

بعد از انجام میکرودرم پوست کمی سوزش داشته و قرمز می‌شود که باید از کرم‌های تشخیصی پزشک که التهابات را کاهش می‌دهند استفاده کرد.
درصورتی‌که میکرودرم عمیق انجام داده باشید بهتر است بعد از انجام دادن زیر نور مستقیم آفتاب قرار نگیرید و حتماً از ضدآفتاب یا کرم مخصوص پزشک استفاده نمایید .درصورتی‌که بعد از ۳۰ دقیقه سرخی پوست از بین نرفت باید از کرم‌های رفع کننده التهاب که معمولاً اکسید زینک است استفاده شود.

پیشنهاد می‌شود برای رفع التهاب و نتیجه‌گیری بهتر بعد از انجام میکرودرم از کرم‌های مرطوب‌کننده، ماسک‌های ویتامینه و تقویت‌کننده‌ها استفاده شود؛ زیرا بعد از میکرودرم اثرپذیری‌ این مواد چندین برابر خواهد شد. حتماً به این نکته توجه داشته باشید که اگر از کرم‌های حاوی AHA و رتینول استفاده می‌کنید، باید تا سه روز قبل و سه روز بعد از انجام میکرودرم مصرف این داروها را قطع کنید.

میکرودرم ابریژن برای چه کسانی ممنوع است؟

میکرودرم ابریژن برای افرادی که دارای زخم های عمیق، کلوئیدهای فعال، آکنه هستند، انجام نمی شود.

افرادی که به تازگی لایه برداری های شیمیایی، مانند تزریق کلاژن، انجام داده اند باید 2 یا 3 هفته منتظر بمانند و پس از آن فرایند میکرودرم ابریژن را انجام دهند.

افراد دارای زخم های عمیق، چین های پوستی در صورت یا دیگر نقص های خفیف یا شدید پوستی، بهتر است از روش های درمانی قوی تر مانند لایه برداری شیمیایی، درم ابریژن و یا صاف کردن پوست با لیزر استفاده کنند.

اگر خالی دارید که در حال رشد، خون ریزی یا تغییرات دیگر است. زیرا این لکه ها ممکن است سرطان پوست باشند.

خطرات و عوارض میکرودرم ابریژن

درمان با میکرودرم آبریژن معمولا بدون درد است و پوست را زیاد تحریک نمی‌کند. همه‌ی بیماران بعد از انجام میکرودرم‌ابریژن احساس می‌کنند که پوست‌شان در حال کشیده شدن است و پوست‌شان قرمز می‌شود که البته این حالت تنها تا یک یا دو ساعت بعد از میکرودرم‌ابریژن ادامه دارد.

در برخی موارد خاص ممکن است قرمزی پوست تا یک روز ادامه داشته باشد و پوست اطراف چشم، که حساس‌تر است، کمی ‌متورم شود. برای رهایی از این عوارض میکرودرم می‌توانید از کمپرس سرد استفاده کنید.

در صورت انجام لایه‌برداری‌های عمیق‌تر برای رفع چین و چروک یا جای زخم، ممکن است نقاط خونی ریزی روی پوست ایجاد شود و دوره ریکاوری بین سه تا چهار روز طول بکشد. احتمال بسیار کمی ‌وجود دارد که میکرودرم‌ابریژن باعث بروز لکه‌های پوستی شود که در این صورت نیز این لکه‌ها بعد از یک ماه از بین خواهند رفت. احتمال به جا ماندن جای زخم نیز در این روش بسیار کم است.

جمع بندی

میکرودرم ابریژن یک تکنیک لایه بردای غیر جراحیست که در عرض ۶ تا ١٠ جلسه به ثمر می رسد. در این روش خارجی ترین لایه پوست را که حاوی سلول های مرده است، به صورت مکانیکی بر می دارند و سپس می مکند، حاصل این کار پوستی صاف و نرم خواهد بود. اگر میکرودرم ابریژن اصولی و درست انجام شود، پوست شما ظاهری جوان، شاداب و شفاف به خود می گیرد.

اکنون شما با خواندن مطالب بالا با میکرودرم ابریژن آشنا شدید . چنانچه در این مورد سوالی برایتان پیش آمده می توانید در بخش تماس با ما از دکتر مهناز شکروی بپرسید .

مقالات اخیر




آخرین خبرها