۹ نکته در مورد واردات واکسن کرونا توسط بخش خصوصی

۹ نکته در مورد واردات واکسن کرونا توسط بخش خصوصی

۹ نکته در مورد واردات واکسن کرونا توسط بخش خصوصی

خبردارو، ناصر ریاحی، عضو هیات رئیسه اتاق تهران:

1-  پیش از آنکه اتاق تهران خبر واردات واکسن از سوی بخش خصوصی را اعلام کند، رئیس سازمان غذا و دارو از تایید سه شرکت واردکننده برای واردات واکسن سخن گفته بود. دو شرکت از این سه شرکت، نمایندگی تولیدکنندگان واکسن در ایران را برعهده دارند.

2- شرکت‌های واردکننده دارو یا واکسن، پیش از انعقاد قرارداد با هزینه خود یکی از کمپانی‌های بازرسی‌کننده نظیر SGS را به کارخانه سازنده اعزام‌ می‌‌کند تا محصول را از نظر کیفیت و تاریخ مصرف مورد ارزیابی قراردهد. پس‌از آن اقدامات بعدی برای واردات کالا انجام می‌گیرد.

3- واکسن‌های وارداتی توسط بخش خصوصی، ۳ میلیون دز واکسن روسی اسپوتنیک و ۳ میلیون دز واکسن استرازنکا تولید موسسه سرم‌سازی هند است. موسسه سرم‌سازی هند به عنوان یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های تولیدکننده واکسن در جهان شناخته‌ می‌شود.

4- اولین محموله در حد ۱۰۰ هزار دز وارد کشور ‌می‌شود تا از لحاظ حمل و واکسیناسیون مشکلی ایجاد نشود. البته در همه جای دنیا واردات واکسن‌هایی که دمای نگهداری آنها زیر صفر است، به تدریج انجام ‌می‌شود.

5-  تلقیح این واکسن‌ها توسط همکاران مورد تایید یا تحت نظارت وزارت بهداشت انجام خواهد شد. اگرچه هدف از واردات این واکسن‌ها ایجاد مصونیت در بخش تولید است اما تزریق این واکسن به کارگران نیز طبق الگوریتم و اولویت‌های مشخصی که دانشگاه شهید بهشتی (ستاد مبارزه با کرونا در تهران) به طراحی آن کمک می‌کند، انجام خواهد شد.

6-  این‌گونه نیست که از ارتباطات شخصی بهره بگیریم و در فلان کارخانه، خود را در اولویت تزریق قرار دهیم. شرایط سنی و سایر معیارها برای تزریق در نظر گرفته خواهد شد؛ در عین‌حال، مشخصات افراد و واکسنی که به آنها تزریق شده در سامانه جامعی که توسط سازمان غذا و دارو طراحی شده، وارد می‌شود، چرا که باید عوارض آن کنترل شود.

7-  واردات واکسن در شرایط کنونی، کار آسانی نیست و ما تلاش کرده‌ایم که همه الزامات را رعایت کنیم. اما در نهایت، تصمیم با سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت است؛ چرا که آنها متولی این امر هستند.

8-  اینکه واردات واکسن جزو وظایف دولت‌هاست تلقی صحیحی نیست؛ در بسیاری از کشورها نهادهای دولتی حوزه بهداشت فاقد بازوی بازرگانی هستند. در ایران فعالیت‌های بازرگانی در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی به هیات امنای ارزی در وزارت بهداشت واگذار شده است و به موجب مجوز سازمان غذا و دارو، تعدادی از شرکت‌ها نیز مجاز به واردات واکسن شده‌اند.

 9- مجوز واردات واکسن منحصر به واکسن کرونا نیست و بخش خصوصی پیش از این نیز با سفارش معاونت بهداشتی وزارت بهداشت اقدام به واردات واکسن‌های مننژیت، هپاتیت، کزاز و ‌هاری کرده است. این واکسن‌ها وارد شده و در اختیار وزارت بهداشت قرار گرفته است.

مقالات اخیر




آخرین خبرها